B2C

Op welke kenmerken vergelijk je laadpassen?

Het vergelijken van laadpassen is een onoverzichtelijke taak, omdat er zo veel aanbieders zijn met allemaal verschillende voorwaarden en tarieven.

Ook laadt niet iedereen bij dezelfde laadpunten. Bij de ene laadpaal sta je vaker dan bij de andere. En de laadpalen zijn beheerd door verschillende aanbieders. Soms laad je vaak bij een snellader, maar sommige mensen ook bijna niet. Kortom: er is veel variatie mogelijk.

Je kan daarom het beste vergelijken op:

  • Gratis of maandelijks abonnement
  • Tarieven bij veelgebruikte laadpalen

Vergelijken op tarief, vaste prijs of CPO tarief?

Sommige laadpassen zijn goedkoop bij slechts een paar laadpunt aanbieders. Maar als jij juist vooral laadt bij die aanbieder, kan je dat veel geld schelen.

De tarieven die je betaalt per kWh en als starttarief kunnen verschillen per laadpas en per laadpaalaanbieder (CPO, charging point operator).

Hetzelfde geldt voor bepaalde snelladers. Het scheelt je zo een bedrag gelijk aan een lekker broodje met koffie per laadbeurt als je de laadpas gebruikt die het beste tarief heeft voor die aanbieder.

Gratis laadpas of een met abonnement?

Bij een gratis laadpas betaal je geen abonnementskosten, maar vaak een starttarief per laadsessie. Daar bovenop komt dan nog de prijs per kWh die je aan de laadpaal exploitant betaalt.

Bij een abonnement betaal je een vast bedrag per maand voor de laadpas. Voor dat bedrag kun je vaak een onbeperkt aantal laadsessies starten. Je betaalt vaak alleen voor de verbruikte stroom.

Laad je niet zo vaak aan een openbare laadpaal, dan kun je beter een laadpas zonder abonnement nemen. Je betaalt dan wel een starttarief per sessie, maar geen maandbedrag.

Er is een omslagpunt wanneer een laadpas met abonnement goedkoper wordt dan een gratis laadpas. Na 12x per maand laden met dezelfde pas zullen al die starttarieven van de gratis pas duurder uitvallen dan het abonnement.

Vergelijken is persoonlijk

Ben je op zoek naar een overzicht van alle laadpassen, mét en zonder abonnement? Bekijk de uitgebreide laadpas vergelijker van Passie Voor Laden.

Het loont om laadpassen te vergelijken en er meerdere op zak te hebben, zodat je bij meer laadpunten goedkoop terechtkunt.

Maak voor jezelf goed de afweging welke laadpunten je zelf veel gebruikt, en waar je oplaadt. Het vinden van de beste laadpas voor jou is dan zo gepiept!