Webwinkels

Ontdek de prachtige bestemmingen aan de Turkse Riviera

In het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee, ligt de Turkse Riviera, een streek die bekendstaat als een paradijs voor toeristen op zoek naar een deugddoende vakantie. Je kan er relaxen als nergens anders. De stranden zijn legendarisch en behoren volgens velen tot de mooiste en meest uitgestrekte zandstranden van de wereld. Met aangename temperaturen tijdens het grootste deel van het jaar en een zon die in niets te vergelijken valt met het waterzonnetje dat we in Nederland zo goed kennen, is de Turkse Riviera een echte verademing. Voor wie houdt van zon, zee en strand, is deze streek een uitgesproken paradijs. Verspreid over de verschillende stranden en steden in de streek, zijn er honderden resorts en hotels, die elk de allerbeste vakantie-ervaring willen aanbieden aan toeristen. Onze favoriet is het Limak Limra resort in Kemer met maar liefst 6 zwembaden, 7 bars en 6 restaurants volgens een luxe all inclusive formule.

Reischeck.nl: Waarom een vakantie aan de Turkse Riviera?

De focus in de Turkse Riviera ligt op zorgeloos genieten en ontspannen, en veel hotels en resorts kiezen er dan ook voor om een all-in formule aan te bieden aan hun gasten. Dat wil zeggen dat werkelijk alles voor jou geregeld is, van heerlijke maaltijden tot spannende activiteiten en een privé-strand dat enkel toegankelijk is voor gasten van het hotel. Een andere aanrader is het het Royal Holiday Palace hotel in Lara, dat misschien wel het mooiste strand van Turkije heeft. Het luxe resort heeft 5 zwembaden en 5 verschillende restaurants volgens een all inclusive formule die met 5 officiële sterren is bekroond.

De mooiste steden aan de Turkse kust

De streek telt een groot aantal kuststeden die het waard zijn om te bezoeken. Antalya is de grootste stad in de Turkse Riviera, en vanuit Antalya is de rest van de streek makkelijk te bereiken. De luchthaven in Antalya heeft rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België. Met het vliegtuig ben je ongeveer drie tot vier uur onderweg, voor je voet aan de grond zet in een zonnig paradijs. Enkele van de bekendste steden in de Turkse Riviera buiten Antalya zijn Alanya, Side, Belek, Bodrum, Demre, Lara, Olympos en Simena. De steden liggen verspreid over een lange strook aan het Westen van de Zuidkust van Turkije. Wil je meer informatie over deze reizen? Kijk dan eens op www.reischeck.nl: de reisblog van Nederland!