B2B

Een mobielvriendelijke website is onmisbaar in 2023!

Wat is een mobielvriendelijke website?

Een mobielvriendelijke website is een website die gemakkelijk te gebruiken is op een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Dit betekent dat de website automatisch aanpast aan de grootte van het scherm van het apparaat waarop het wordt weergegeven en dat de tekst en afbeeldingen duidelijk zichtbaar zijn op het kleinere scherm. Dit zorgt voor een goede gebruiker ervaring.

Waarom is een mobielvriendelijke website belangrijk?

Volgens cijfers van Statcounter, was in november 2021 het aandeel van mobiel internetgebruik wereldwijd 52,2%, terwijl desktopgebruik 47,8% was. Dit betekent dat meer dan de helft van het internetverkeer afkomstig was van mobiele apparaten.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit percentage waarschijnlijk zal blijven veranderen en dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten, ongeacht het huidige aandeel van mobiel internetgebruik.

Er zijn dus belangrijke redenen om ervoor te zorgen dat uw website geschikt is voor mobiele apparaten:

  1. Meer mensen gebruiken mobiele apparaten om het internet te bezoeken: Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om online te gaan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website goed werkt op al deze verschillende apparaten.
  2. Een mobielvriendelijke website kan helpen bij het verhogen van uw zoekmachineresultaten: Als uw website gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten, kan dit uw zoekmachineresultaten verbeteren, omdat dit een van de factoren is die Google meeneemt in de beoordeling van uw site.
  3. Een mobielvriendelijke website kan leiden tot meer conversies: Als mensen uw site bezoeken en deze gemakkelijk kunnen gebruiken op hun mobiele apparaten, zijn ze meer geneigd om actie te ondernemen, zoals het maken van een aankoop of het invullen van een formulier. Dit kan leiden tot meer conversies voor uw bedrijf.
  4. Een mobielvriendelijke website kan helpen om uw merknaam te vestigen: Als mensen uw site gemakkelijk kunnen gebruiken op hun mobiele apparaten, zullen ze dit positief ervaren en dit kan leiden tot een positiever beeld van uw merk.

Wil je meer informatie of zoek je een webdesign bureau waar jij een goede website kan laten bouwen? Neem dan eens contact op met In2webdesign.